Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Ελλάς -Αγγλία απελπισία ...


Θόδωρος Γαλανόπουλος 
Αγαπητοί μου οι δημοσκοπήσεις που δεν είναι και πάντα τόσο σίγουρες, δείχνουν ότι οι Άγγλοι ίσως έχουν αποφασίσει να φύγουν από την Ευρώπη! Κοιτάξτε, αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να διαλύσουμε την Ένωση η Αγγλία είναι ένα καλό σχίσμα, και ας μην είναι μέσα στο κοινό νόμισμα!

Μπορεί να έχουμε ψυχρανθεί στα χρόνια που πέρασαν αρκετές φορές με την Αγγλία, αλλά η γνώμη μου είναι ότι εκεί είναι η καρδιά της Ευρώπης! Στην Αγγλία και στη Γαλλία! Έτσι απλά αν σε ρωτούσαν από πάντα, πες μας μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τα πρώτα που θα σου έρχονταν στο μυαλό είναι το Λονδίνο και το Παρίσι! 
Ποιος θεωρούσε ότι είναι σημαντική η Κοπεγχάγη, η Πράγα, η Βαρσοβία; Βέβαια τα μεγέθη έχουν αλλάξει, αλλά οι συμβολισμοί και οι ονομασίες παραμένουν! Η χώρα μας δε, αν εξαιρέσεις τις φασαρίες με την Κύπρο, πάντα ήταν δίπλα στην Αγγλία! 
 Ο Άγγλος ναύαρχος Κοδρινγκτον στη ναυμαχία της Σφακτηρίας είναι ένας από αυτούς που μας έδωσαν τη χώρα που έχουμε. Με τους Άγγλους πολεμήσαμε σε δυο παγκόσμιους πολέμους και ακόμα και τώρα έρχονται απο τα πέρατα του κόσμου, Νεα Ζηλανδία και Αυστραλία να θυμηθούν που πολέμησαν οι προγονοί τους στην Καλαμάτα! 
Αν φύγει η Αγγλία απο την Ευρωπαϊκή ένωση το πλήγμα θα είναι μεγάλο! Πρώτα γιατί διάφορες χώρες με προβλήματα όπως εμείς θα σκεφθούν, όταν φεύγει μια Αγγλία εμείς τι κάνουμε εδω μέσα; ξεπουλάμε στους Γερμανούς; 
Όμως μια ένωση που ξεκίνησε με όνειρα και αρχές και αξίες, κατάντησε εδώ που κατάντησε, να στέλνει τους πολίτες της στην κατάθλιψη και να εξυπηρετεί, μάλλον από τον ισλαμικό φόβο, όλους τους λαθρομετανάστες της Αφρικής και της Ασίας! 
Πού είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια από χώρα σε χώρα; Πού είναι η κοινή άμυνα και η κοινή εξωτερική πολιτική; Αν η Ευρώπη απέτυχε, που μάλλον αυτό συνέβη, τότε φυσιολογικό είναι κάθε χώρα να σκέφτεται το συμφέρον της και οι κάτοικοι να ψάχνουν τη σιγουριά των συνόρων τους! 
Τι θέλετε να νομίζει και ο Άγγλος και ο Ούγγρος και Πολωνός; Ποια κοινά σύνορα όταν μια Τασία και ένας Αλέξης τα κάνανε κόσκινο στην Ελλάδα και έχουν την απαίτηση να μαζέψουμε όλη την Αφρική εδώ για να δικαιωθούν οι ιδεολόγοι των Εξαρχείων; Άλλοι να πληρώνουν βαρείς φόρους κι άλλοι να τσεπώνουν τα κοινοτικά προγράμματα και τις επιδοτήσεις; Άλλοι να μην έχουν να φάνε κι άλλοι να έχουν γεμίσει τις τράπεζες της Ελβετίας και τα νησιά Κειμαν με οφσορ εταιρείες; 
Το Λονδίνο είναι η καρδιά της Ευρώπης! Όποια απόφαση πάρουν οι Άγγλοι να είστε σίγουροι ότι θα την ακολουθήσουν κι άλλες χώρες με πρώτη υποψήφια τη δική μας… Μπορεί με τα λεφτά του Βερολίνου να ζούμε,αλλά πάντα από το Λονδίνο ψωνίζαμε ….!

Θόδωρος Γαλανόπουλος, kapistri