Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ευρωπαίος στα πεντηκοστά γενέθλια του!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Μια ημέρα σταθμός στην 50χρονη ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου είναι από σήμερα στην Ευρώπη και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Europa League.

Η δικαίωση για την ομάδα της Ηπείρου ήρθε μέσω της UEFA, η οποία εξέτασε τον φάκελο του Πανιωνίου και αποφάσισε να ανάψει "κόκκινο" στην ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας της Νέας Σμύρνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PASsports η UEFA έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως και την ΕΠΟ και το πρωί θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία η απόφαση που αυτόματα ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης στην γιαννιώτικη ομάδα.
Ο ΠΑΣ πλέον μπαίνει σε νέα μονοπάτια, ευρωπαϊκά αυτή την φορά. Μια δικαίωση για όλους η απόφαση η οποία άργησε πολύ να εκδοθεί και πρώτιστα για τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα που πέρασαν το...μαρτύριο της σταγόνας όλες αυτές τις μέρες, αλλά το τέλος είναι ευχάριστο.
Στις 17 Απριλίου οι Ηπειρώτες επικρατούσαν με 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια και εξασφάλιζαν την 6η θέση που σήμαινε τότε και είσοδο στα ελληνικά play-off. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ έδωσε αδειοδότηση στον Πανιώνιο και έτσι ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης θα έπαιζε στους αγώνες διαβάθμισης, αλλά τα πάντα θα κρίνονταν περί τις αρχές του Ιουνίου μετά και την καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Η απόφαση δικαίωσε απόλυτα τον "Άγιαξ" της Ηπείρου, ο οποίος καλείται να ξεκινήσει άμεσα προετοιμασία για την συμμετοχή του στον β' προκριματικό γύρο του Europa League.
Η πρώτη αναμέτρηση θα είναι την Πέμπτη στις 14 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα είναι ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα ήτοι στις 21 του Ιουλίου. Ενδεχόμενη πρόκριση στον γ' προκριματικό θα σημαίνει ότι οι Γιαννιώτες θα αγωνιστούν στις 28 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου.
Το σημαδιακό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι λίγες μόλις ημέρες, 6 για την ακρίβεια, μετά τα πεντηκοστά γενέθλια του τα οποία θα γιορτάσει στις 8 Ιουλίου!!!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ