Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Πάλι από την αρχή ο καταυλισμός του Κατσικά.. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Είναι εντυπωσιακό τελικά πως, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μεταβάλλονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού!
Πριν από ενάμισι μήνα περίπου ο ...
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά την επίσκεψή του στον Κατσικά, αναγνώριζε ουσιαστικά την ακαταλληλότητα του χώρου, τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης και ανακοίνωνε ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού, θα ολοκληρώνονταν η ανακατασκευή της Παιδόπολης Αγία Ελένη, για την μεταφορά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.
Φαίνεται όμως πως τα σχέδια αυτά ματαιώνονται... Χωρίς όμως κι αυτό να είναι σίγουρο... Το βέβαιο είναι η αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων για την αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος στην Αγία Ελένη.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, έκανε γνωστό ότι η δεύτερη φάση του σχεδίου της Κυβέρνησης για το προσφυγικό περιλαμβάνει την ανακατασκευή των δομών στο Κουτσόχερο Λάρισας, τον Κατσικά Ιωαννίνων και τη Ριτσώνα Εύβοιας αλλά και δώδεκα νέα κέντρα στη κεντρική Ελλάδα...
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές από τον Υπουργό, φαίνεται όμως ότι το Κέντρο του Κατσικά, το οποίο αποτελούσε μία προσωρινή λύση μετατρέπεται σε μόνιμη!
Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 57.113.
Στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν 8.197 πρόσφυγες, ενώ δύο έφτασαν στη Χίο το τελευταίο 24ωρο.
Στην Αττική φιλοξενούνται 14.830 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.155 και στη νότια 283.
Στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 26.139, ενώ 5.509 διαμένουν σε δομές και χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
EpirusPost.gr