Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Αλλάζει εποχή το Αστικό ΚΤΕΛ

«Ζεστά» δείχνει να έχει πάρει το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την υπόθεση της ανανέωσης του στόλου του με οχήματα φυσικού αερίου, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και πιο φιλικών περιβαλλοντικά μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ για την κατασκευή σταθμού τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων και τη μετατροπή του στόλου των λεωφορείων του ΚΤΕΛ σε φυσικού αερίου, στα Γιάννενα έφτασε χθες ένα λεωφορείο που κινείται με φυσικό αέριο, προκειμένου να δοκιμαστεί από τους οδηγούς και να το γνωρίσουν και οι τοπικοί φορείς.
Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ είχε απευθυνθεί σε μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η ΜΑΝ και η Mercedes, ωστόσο η πρώτη που ανταποκρίθηκε, ήταν μια τουρκική εταιρεία, που σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα, έφεραν το όχημα στα Γιάννενα για δοκιμαστική χρήση. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές και μετά από εξέταση και άλλων προσφορών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε η χθεσινή εικόνα με το λεωφορείο φυσικού αερίου να κινείται στους δρόμους των Ιωαννίνων, να «είναι μια εικόνα από το κοντινό μέλλον», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής.
«Θα αλλάξει η εικόνα του στόλου μας με ομοιογενή και καινούρια οχήματα, που θα εξασφαλίζουν καλύτερες παροχές στους επιβάτες μας, ενώ πολλά θα είναι και τα οφέλη για το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μουστακλής, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη επένδυση. Μέρος του κόστους θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί μέσω κάποιου προγράμματος, ώστε να υπάρξει μια μαζική αναβάθμιση του στόλου με νέα οχήματα, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ να ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας και του Δήμου.
Με θετικά λόγια αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι οποίοι είδαν από κοντά το προτεινόμενο όχημα. «Το Αστικό ΚΤΕΛ δεν αποτελεί απλά έναν συνεργάτη, αλλά ένα σύμμαχο στην προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, θα μας βρει δίπλα του», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας.
«Συγχαίρω το Αστικό ΚΤΕΛ για τη νέα πρωτοβουλία που πήρε και έρχεται ως συνέχεια της δρομολόγησης των mini bus και των οχημάτων με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμεΑ. Το ΚΤΕΛ προχωρά και δείχνει το δρόμο. Μακάρι να περάσουμε στην εποχή που πρέπει», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης και έκανε γνωστό πως πέρα από την πρόβλεψη για μεταφορά του φυσικού αερίου στα Γιάννενα με ειδικά βυτία, η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη συζητά με τη ΔΕΠΑ για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός τοπικού δικτύου, στις  δεξαμενές του οποίου θα μπορεί να γίνεται τροφοδοσία μέσω ειδικά διαμορφωμένων πλοίων.
Και ένα λεωφορείο για VIP
Στο στόλο του Αστικού ΚΤΕΛ προστέθηκε πρόσφατα και ένα όχημα για τη μεταφορά VIP προσώπων. Σε μαύρο χρώμα, με φυμέ τζάμια για να προστατεύονται οι επισκέπτες από τα αδιάκριτα βλέμματα, με δυνατότητα μεταφοράς 22 επιβατών σε δερμάτινα καθίσματα, το νέο mini bus δίνει τη δυνατότητα στο Αστικό ΚΤΕΛ να επεκταθεί σε μια κατηγορία.
«Είναι το καμάρι του ΚΤΕΛ.  Είναι η αιχμή του δόρατος για μας και είναι διαθέσιμο για όλους τους ενδιαφερόμενους», τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής, ενώ ειδική αναφορά έκανε και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, λέγοντας πως ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη που πλέον δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει υψηλούς επισκέπτες. «Το χρειαζόμαστε. Ελπίζουμε να συνεχίσουν αυτές οι πρωτοβουλίες», κατέληξε.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ