Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Γέμισε η οθόνη κολλαγόνα και ροζ ξενοδοχεία!

Ασυδοσία χωρίς όριο στην τηλεόραση, με ανυπολόγιστη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η απουσία του ΕΣΡ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να γεμίζουν το πρόγραμμά τους με έμμεση...
διαφήμιση, από την οποία δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές υπέρ του Δημοσίου. Η μη συναίνεση από τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ λόγω της διαφωνίας με τον ψηφισμένο αριθμό των τεσσάρων αδειών, προκειμένου να καταρρεύσει ο διαγωνισμός στο ΣτΕ, έχει ήδη μια άμεση συνέπεια: Την ενίσχυση των εσόδων των εταιρειών σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Το πλέον σοβαρό, όμως, είναι η παραβίαση του Συντάγματος, που προβλέπει τη διαρκή λειτουργία του ΕΣΡ.
Η τηλεοπτική οθόνη γέμισε… κολλαγόνα. Κάθε σταθμός, αντί να μεταδίδει τα προϊόντα με τη μορφή διαφημίσεων, τα εντάσσει στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βαφτίζει «τοποθέτηση προϊόντος». Μέρα – νύχτα, οι σταθμοί αντί για πρόγραμμα μεταδίδουν έμμεσες διαφημίσεις, μαζί με γραμμές υψηλής χρέωσης με έδρα το εξωτερικό, ροζ ξενοδοχεία και εκπομπές ρατσιστικής ρητορικής. Στις τηλεοπτικές συχνότητες, που συνιστούν περιουσία του Δημοσίου, γίνεται πάρτι με μαύρο χρήμα, καθώς ελάχιστα από τα μεταδιδόμενα τιμολογούνται. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να είχε ενεργοποιήσει το πρώην ΣΔΟΕ και να είχε ξεκινήσει έρευνα για όσα μεταδίδονται στις τηλεοπτικές συσκευές όλης της χώρας.
Η λειτουργία του ΕΣΡ με τη μορφή των συνεδριάσεων σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο με τον νόμο 4339/2015. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστήριξε πως υπήρχαν γνωμοδοτήσεις που έκριναν πως είχαν λήξει οι παρατάσεις των τριών από τα τέσσερα μέλη του, της Λίνας Αλεξίου, του Γιώργου Στεφανάκη και του Κωνσταντίνου Αποστολά. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέπεσε με την αλλαγή της στάση της και την άρνησή της να συναινέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, παίζοντας το χαρτί της κατάργησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αύξηση από την κυβέρνηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα δεν στηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, αλλά και τα μέλη του ΕΣΡ Λ. Αλεξίου, Γ. Στεφανάκης και Κ. Αποστολάς υποστήριξαν πως η κυβέρνηση κατήργησε την Ανεξάρτητη Αρχή για να διενεργήσει μόνη της τον διαγωνισμό.
typologies.gr