Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Siemens: Εμπλοκή της εταιρίας σε νέο σκάνδαλο διαφθοράς

 Siemens: Εμπλοκή της εταιρίας σε νέο σκάνδαλο διαφθοράςO Γερμανικός γίγαντας Siemens συμφώνησε να πληρώσει 38 εκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς στο Ισραήλ, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Η εταιρεία Siemens έχει επίσης συμφωνήσει να διορίσει έναν εξωτερικό επιθεωρητή για να επιβλέπει τις δραστηριότητές της στο Ισραήλ, όπως τονίζει η επιχειρηματική εφημερίδα Globes.
Η Siemens μαστίζεται από ένα σκάνδαλο, το οποίο απορρέει από τη σχέση της με την Israel Electric Corporation (IEC), και κατά το οποίο φέρεται ότι δωροδόκησε ανώτερα στελέχη σε μια προσπάθεια να παρέχουν ανεμογεννήτριες πάνω από δέκα χρόνια.
Έξι στελέχη της IEC αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες στο Τελ Αβίβ για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, καθώς είναι ύποπτοι για αποδοχή δωροδοκιών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε μετρητά, τα οποία μετέφεραν σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η Siemens, μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μάρκες της Γερμανίας, έχει συνδεθεί με φαινόμενα δωροδοκίας.
Τον Οκτώβριο ένας πρώην οικονομικός υπάλληλος για την επιχείρηση στην Αργεντινή παραδέχτηκε ότι πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ως αντάλλαγμα για να εξασφαλίσουν ένα συμβόλαιο για την παραγωγή εθνικών ταυτοτήτων.
Εισαγγελείς στο Πότσνταμ διερευνούν επίσης την εταιρεία για εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς όσον αφορά στο πολυαναμενόμενο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Η Siemens κατηγορείται ότι χρέωσε το αεροδρόμιο με  1.900.000 ευρώ για ένα έργο που δεν παρέδωσε ποτέ.
Πηγή: