Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Το «Ισλαμικό Κράτος» χάνει έδαφος...


Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις μπήκαν το πρωί της Δευτέρας στην Φαλούτζα, καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούσαν την πόλη από τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο στρατός του Ιράκ κατάφερε το πρωί της Δευτέρας να μπει στην Φαλούτζα, αιφνιδιάζοντας τις δυνάμεις του Ι.Κ, υποστηριζόμενος από αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί εναντίον των τζιχαντιστών.

«Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί την επίθεση στη Φαλούτζα», ανακοίνωσε ο Σαμπάχ-αλ Νομάν, εκπρόσωπος των ιρακινών δυνάμεων, σύμφωνα με το Reuters. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ιρακινές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη από τρία σημεία ταυτόχρονα και ότι οι στρατιώτες του «Ισλαμικού Κράτους» συνεχίζουν «να αντιστέκονται».

Η Φαλούτζα είχε πέσει τον Ιανουάριο του 2014, και ήταν η πρώτη σημαντική πόλη στο Ιράκ που έπεφτε στον έλεγχο της ISIS πριν την κατάληψη της Μοσούλης μερικούς μήνες αργότερα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αρκετοί από τους κατοίκους της πόλης βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στην πόλη, καθώς μόνο κάποιες εκατοντάδες μπόρεσαν να διαφύγουν πριν την επίθεση.


thepressproject.gr