Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η μάσα χρώμα δεν κοιτά ...

Θόδωρος Γαλανόπουλος
 Καθίστε στο παγκάκι της πλατείας και ρίξτε σιγά –σιγά ένα κιλό ψωμί στο δρόμο, να δείτε για πότε θα μαζευτούν εκατό περιστέρια! Αφήστε κρέατα στη γωνιά και αμέσως θα μαζευτούν σκυλιά και γάτες! Βγάλτε ένα ωραίο λουλούδι στο μπαλκόνι σας με πολύ γύρη και θα γεμίσει με μέλισσες!

Ανεβείτε στην εξουσία και θα δείτε τι ωραίοι και αρεστοί και αγαπητοί θα γίνετε από τον γυμνοσάλιαγκα λαό που ψάχνει κάτι να κερδίσει απο την προσκόλληση στην εξουσία, χωρίς να το αξίζει και χωρίς να κοπιάσει πολύ! Μόλις το πόπολο αντιληφθεί προς τα πού γέρνει η ζυγαριά, ανεβαίνουν άλλοι τόσοι επάνω της για να πιάσουν θέση στο αμπάρι της εξουσίας! 
Πρέπει να είμαστε με το νικητή γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα χρειαστούμε! Οι εκλεκτοί των παλαιοτέρων ετών, τώρα δεν τους βάζεις ούτε στα παλιότερα υποδήματα σου! 
Ποια συνειδητοποίηση, ποιες ιδέες και ποιες αρχές; Δώσε ψίχουλα και τάξε βουβάλια για να τους έχεις όλους του χεριού σου! 
Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αυτός ο λαός μια ζωή έγλυφε την εξουσία για να του φέρει κάτι, και την έβριζε οταν δεν του το έδινε, αλλά το πήγαινε στο διπλανό του! Μια δε λέξη αξίζει στον Έλληνα ψηφοφόρο και αυτή τον συντροφεύει εδώ και δεκαετίες! Η Μεταμόρφωση! Αν θέλετε και η "μεταμόρφωση του Σωτηρος"! 
 Ενα σωρό αντιστασιακοί της μεταπολίτευσης τρέχανε στις ομιλίες του Παπαδόπουλου και του Γεωργαλα! Φυσικά όταν η χούντα έσπασε τα μούτρα της στην τραγωδία της Κύπρου, όλοι τότε γύρισαν στο Καραμανλικο! Και όταν το ρεύμα έδειχνε Ανδρέας Παπανδρέου, το Πασοκ έγινε μια κιβωτός του Νώε και έβαλε μέσα ότι χώραγε και διόρισε όποιον έμπαινε στα γραφεία του έστω και για επίσκεψη! 
ΟΙ παρενθέσεις Μητσοτάκη και Σημίτη, και αυτές δεν έκαναν κάτι διαφορετικό, βόλεψαν κάτι ομάδες που δεν είχαν μέχρι τότε πρόσβαση στο μεζέ..! Μέχρι που περάσαμε στα μνημόνια και συγκυβερνήσεις και τελική κατάληξη ένα Συριζα εξουσίας! 
Πού θα πηγαίνανε λοιπόν οι Πασοκοι που η εξουσία ήταν το πρώτο μέλος της οικογενείας τους  Πουθενά ;; Όχι βέβαια! μέσα στο Συριζα, κι εκείνοι που δεν ξέρουν απο μεταμόρφωση θα χάσουν! Έτσι και έγινε! Έχασε ο Λαφαζανης, ο Πετρακος και η Κωνσταντοπουλου που δεν θέλησαν να μεταμορφωθούν και κέρδισαν οι Πασοκοι που είναι παντός καιρού και ανέμου, και έδειξαν και το δρόμο στον Τσιπρα τι πρέπει να κάνει! 
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο στις συγκεντρώσεις και έξω ναι σε όλα! Ο Συριζα στην κυβέρνηση και ο λαός στην Εφορία (στην εξουσία ήταν σε άλλη παράσταση…) 
Αυτά έχει η ζωή φίλοι μου, όλα γυρίζουν γύρω απο τον νικητή και αυτόν που έχει τα λάφυρα να τα μοιράσει…. Ο χαμένος ας πρόσεχε να κρατήσει την εξουσία, για να έχει και την εύνοια αυτών που θέλουν να κλέψουν κανένα κομμάτι της…. 
kapistri