Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Κλείνουν τα καφενεία.. πεθαίνουν τα χωριά!

xorio kafeneio
Τα περισσότερα χωριά της Ηπείρου είναι μικρά και ορεινά... Πολλά έχουν ερημώσει. Λίγοι οι κάτοικοι, ακόμη λιγότερες οι ευκαιρίες απασχόλησης...


Αν κάτι τα κρατούσε ζωντανά μέχρι σήμερα ήταν τα καφενεία.. Τουλάχιστον εκεί που εξακολουθούσαν να λειτουργούν... Γιατί υπάρχουν ήδη χωριά όπου τα καφενεία έχουν βάλει λουκέτο.

Με τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού αλλά και με το βαρύ πακέτο των μνημονιακών μέτρων, απειλείται με κλείσιμο το σύνολο των καφενείων των ορεινών χωριών.

Κανένας, υπό τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τα αυξημένα ασφάλιστρα..

«Το κρατούσαμε ανοιχτό για το χωριό. Για έναν καφέ στους ηλικιωμένους, για να υπάρχει ζωή. Όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο. Μεροκάματο δεν βγαίνει και οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κατεβάσουμε τα ρολά», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καφενείου σε χωριό του Πωγωνίου.

Η κίνηση είναι ούτως ή άλλως ελάχιστη.. Κάποια Σαββατοκύριακο το χειμώνα, όταν φτάνουν κυνηγοί και μικρό διάστημα το καλοκαίρι, όταν επιστρέφουν απόδημοι.. Όμως χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Και τώρα ήρθε η χαριστική βολή.
Και το κλείσιμο το καφενείων ισούται με τον θάνατο όλου του χωριού...
Πηγή: