Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Βασιλική

Δημήτρης Δανίκας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Η  περίπτωση της Βασιλικής Κατριβάνου. Του «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα.
Που παραιτήθηκε. Και έπραξε άριστα. Οπως και  ο Γαβριήλ Σακελλαρίου. Οχι   σαν μερικούς, μερικούς που  στρογγυλοκάθισαν  στα έδρανα παριστάνοντας  τους ...
ανεξάρτητους κι έτσι  βολεύονται με την εξουσία και τους μισθούς! Ομως   η Βασιλικούλα πάσχει από  ιδεολογικό αναλφαβητισμό.  Κρίμα. Δηλαδή  αγνοεί  τα στοιχειώδη!

Είναι  δυνατόν παιδάκι μου να αλλάξουν όλα  και να  σκαρφαλώσει  ο λαός  στην  εξουσία με εφαλτήριο   μια εκλογική  διαδικασία;  Ούτε μία  στο δισεκατομμύριο.  Προφανώς η Βασιλικούλα  δεν έχει  διαβάσει  ούτε  την αριστερή  αλφάβητο  για τα νηπιαγωγεία!

Δηλαδή παιδάκι μου  σκέψου  κάτι το εντελώς  καθημερινό. Οπως ας πούμε η μεταφορά  από  τη μια  στην άλλη  τηλεφωνική εταιρεία. Ξέρεις πόσος κόπος και πόσες μέρες   χρειάζεται κάποιος  για να  αλλάξει  εταιρεία; Αδιάβαστη  η Βασιλικούλα!

Να πάω  βαθύτερα;  Ας το κάνω.  Από τη  στιγμή λοιπόν που ο Αλέξης με την  ομάδα  του-και με όλες τις στελεχάρες  του,  μαζί και η Βασιλικούλα- συναποφάσισαν να πορευτούν με το σύστημα και με όλα  τα συμπαρομαρτούντα. Από τη  στιγμή που άρχισαν τις  διαπραγματεύσεις και   έβαζαν τις τζίφρες  τους στα μνημόνια. Από τη  στιγμή που ακολούθησαν τον ίδιο  δρόμο με  εκείνο που  τράβηξε  ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς.  Από τη  στιγμή που  το  ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο, ε από εκείνη  τη  στιγμή κάθε επιλογή  ήταν μονόδρομος!

Αγαπητή και αξιοπρεπέστατη  κυρία Βασιλική    Κατριβάνου.  Το ζήτημα δεν είναι  ο χαρακτήρας του  Τσίπρα  και της κλειστής παρέας.  Το ζήτημα είναι  η κεντρική  πολιτική επιλογή. Και αφού σαν χώρα και σας πολίτες, είμαστε καταχρεωμένοι  ως την δεύτερη παρουσία,   το  φυσικό και  λογικό «δια ταύτα»  είναι να ακολουθήσουμε μια  δεξιά πορεία!

Και όχι  εκείνη τη   δεξιά   την λαική. Αλλά την νεοφιλελεύθερη και  Γερμανική. Αυτόν  τον μονόδρομο ακολούθησε και η Βασιλική Κατριβάνου.  Αυτά   υπερψήφιζε μέχρι τώρα. Με  την βούλησή της   ο Τσίπρας έστριψε το τιμόνι προς τη Νέα Δημοκρατία!

Η σημερινή μετάλλαξη του ΣΥ.ΡΙΖ. Α  είναι   αποτέλεσμα κεντρικών πολιτικών και  ιδεολογικών  επιλογών.  Γιατί  αγαπητή Βασιλική, δύο  επιλογές  είχες κι εσύ. Από την αρχή. Είτε με το κόμμα  σου να παραδώσετε την  εξουσία. Είτε να το στρίψετε και  να  ακολουθήσετε  δεξιά πορεία. Η τρίτος  δρόμος έχει  εκπνεύσει προ πολλού, από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκατέλειψε, οριστικά και αμετάκλητα, τον μάταιο  τούτο κόσμο!

Θέλεις  εξουσία;  Ωραία! Ε  τότε  θα  μεταβληθείς σε  Νέα Δημοκρατία. Οχι του Κώστα Καραμανλή  junior, αλλά του Αδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ίσως πιο  δεξιά!

Αυτό το τίμημα  της  εξουσίας. Αυτό  το προσωπικό κόστος που πληρώνει κάποιος, όπως η Βασιλικούλα,  που  κατέχεται από  πλάνες και αυταπάτες.  Αυτή  η κατάληξη  της  τάχα μου  αριστερής παράταξης με το ηθικό πλεονέκτημα!

Με ένα λόγο,  υποκλίνομαι στο ήθος της Βασιλικής Κατριβάνου. Ομως θλίβομαι για  την ομηρία της από τις ψευδαισθήσεις  της. Τα  γλυκοφαγώματα  καταλήγουν σε  πικροκοψίματα. Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;

Πηγή: