Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Γνώρισαν την μουσικοχορευτική παράδοση του Πωγωνίου

Την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου γνώρισαν από κοντά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα της χορευτικής ομάδας της Διεύθυνσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, ...
καθώς στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του μαθήματος του παραδοσιακού χορού, διοργανώθηκε στο Δήμο Πωγωνίου το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα τους χορούς της περιοχής.
Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόταση της υπεύθυνης της χορευτικής ομάδας Αναστασίας Φυλακτακίδου και πρόσφερε κάθε βοήθεια για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων. Φοιτητές από όλες τις γωνιές της χώρας ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείου Πωγωνιανής, διδάχτηκαν από τον Βαγγέλη Γούσια τους πωγωνήσιους χορούς και είδαν από κοντά την καθημερινή αλλά και την επίσημη φορεσιά της περιοχής. Επισκέφθηκαν τους τύμβους του Παλαιοπύργου και το ποτάμι και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου, ακολουθώντας τα χνάρια των μαθητών που στο παρελθόν διέσχιζαν το φαράγγι του Κουβαρά για να φτάσουν στο σχολείο των Πωγωνιανής.

Το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο για τον χορό και τον πολιτισμό ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι στον Παλαιόπυργο με τοπική ορχήστρα. Εκεί, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής έγιναν μία μεγάλη παρέα που την ένωσε η αγάπη για την παράδοση.

Η Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ο Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστολή τους, ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη και τον Δήμο Πωγωνίου για την φιλοξενία και τη βοήθεια. «Η επαφή των φοιτητών με τον πολιτισμό της περιοχής και τους φιλόξενους ανθρώπους της, θα είναι μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη μοναδική εμπειρία που βιώσαμε στο φιλόξενο Δήμο Πωγωνίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 agon.gr/