Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ελπίδα

Δημήτρης Δανίκας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Η καλύτερη είδηση που  διάβασα τα  τελευταία χρόνια και που σχετίζεται με τις άθλιες υποδομές της Ψωροκώσταινας!
Ποια είναι αυτή; Μα η εξαγγελία ότι η  Κινεζική Cosco  προτίθεται να...
  κατασκευάσει  δική της  σιδηροδρομική γραμμή.  Και έτσι η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  να  καταλήξει στα σκουπίδια! Τώρα τι λέω; Σκουπίδια ήταν   στα σκουπίδια να πάει. Φανταστείτε  δηλαδή.  Επρεπε να έρθουν οι Κινέζοι. Επρεπε να  συμβληθούμε μ αυτόν τον κολοσσό. Επρεπε να κάνει  ο  ΣΥΡΙΖΑ κωλοτούμπα. Ετσι ώστε να  αρχίσουμε να ονειρεύομαστε μπας και σε μερικά χρόνια θα μπορούμε  να μεταφερόμαστε στην Θεσσαλονίκη  μέσα σε τρεις ώρες!

Οτι  συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες. Και όχι μόνο. Οτι συμβαίνει ακόμα και στις ανατολικές  ευρωπαικές χώρες. Οτι συμβαίνει σε  όλα τα γεωγραφικά  σημεία. Εκεί που  οι κυβερνήσεις   σέβονται τους πολίτες  τους. Οτι  συμβαίνει   παντού!

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές, από τις πρώτες υποδομές σε ολόκληρο   τον κόσμο.Πλην μερικών αφρικανικών   χωρών!

Οι λόγοι πολλοί. Και κυρίως  γιατί έτσι εξασφαλίζεται η ταχεία μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων!

Τι  κάναμε αδώ; Το ακριβώς αντίθετό. Ολες οι κυβερνήσεις με τα μούτρα  στην άσφαλτο. Με τα μούτρα  στο πετρέλαιο. Με τα μούτρα να εξυπηρετήσουν   συμφέρονται  των ολιγαρχών!

Αποτέλεσμα;  Χιλιάδες   θύματα από   τροχαία.  Κατασπατάληση  καυσίμων. Μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτή κι αν είναι αθλιότητα. Αυτή κι αν είναι βαρβαρότητα. Κι όμως εκεί. Μόνο με τα καύσιμα. Για την εξυπηρέτηση  συμφερόντων!


Ακόμα   υποτίθεται ότι κατασκευάζουν  το δίκτυο. Ακόμα  κάποιος Αθηναίος να  ταξιδέψει μέχρι την Πάτρα σε   δύο, τρεις ώρες. Ολα με τον αραμπά!

Και κάτι ακόμα. Πουθενά  και σε καμία  ευρωπαική  χώρα  δεν  χρησιμοποιούν πετρέλαιο   για   θέρμανση και   ζεστό νερό. Εδώ  ακόμα να ολοκληρωθεί το  δίκτυο του  φυσικού αερίου. Κι εδώ με τον αραμπά!

Και τέλος μια κουβένται σχετικά με τους ξένους που  συνωμοτούν  να μας αρπάξουν τις περιουσίες πιρ  παρά. Σκεφτείτε  το  βαθύτερα. Ο κόφτης, λόγου χάριν, για τον οποίο γίνεται τόσος, άσκοπος και  κατά βάθος  ύποπτος λόγος, επιβάλλεται από τους ξένους  δανειστές. Κάπως έτσι θα  αναγκαστούν οι  κυβερνώντες  να   αρχίσουν να φλερτάρουν με τη νοικοκυροσύνη,  τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα!

Από  τους κινέζους το   σιδηροδρομικό δίκτυο.  Πάντα από τους ξένους. Από   τους δικούς μας  καμία ελπίδα και καμία προκοπή!

Ξέρετε τι λέω εγώ;  Ως «γερμανοτσολιάς»;  Πως σας φαίνεται  η  ιδέα να παραδώσουμε την  εξουσία στο Βερολίνο;  Εμένα καθόλου  δεν με χαλάει. Χειρότερα αποκλείεται να καταντήσουμε. Μπορεί καλύτερα. Δώστε  την Ελλάδα στην Μέρκελ. Μόνο έτσι η ελπίδα θα πεθάνει τελευταία!