Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Δεν ήξερε δεν ρώταγε...

Σπύρος Γκουτζάνης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ   
Τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και επιδέξιους πισινούς, λέει η λαϊκή σοφία.
Το “Conflict zone” είναι μία εριστική εκπομπή της Deutsche Welle. Το κόνσεπτ της εκπομπής είναι ακριβώς αυτό: ο Michel Friedman  να υποβάλλει σκληρές έως...
“προβοκατόρικες” ερωτήσεις στον εκάστοτε καλεσμένο, για να προκαλέσει αντιπαράθεση, για να τον κάνει να χάσει τον έλεγχο. Εκ των πραγμάτων δοκιμάζει τα όριά του, την ετοιμότητα και το χιούμορ του, γιατί πολλές φορές είναι απαραίτητο για να αντέξει ο καλεσμένος -εάν βέβαια το διαθέτει. Και φυσικά δεν θα άλλαζε το ύφος της εκπομπής επειδή είχε καλεσμένο τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Το “θέε μου τί κάνω εδώ”, που ακούστηκε να λέει κατά την διάρκεια της εκπομπής δεν κολακεύει τον υπουργό αλλά τον παρουσιαστή, καθώς επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα της εκπομπής. Το εάν είχε δίκιο στην μετάφραση της επίμαχης φράσης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι δεν είπε πως οι μετανάστες κάνουν ηλιοθεραπεία -όπως λανθασμένα την απέδωσε ο παρουσιαστής- αλλά ότι απολαμβάνουν τον ήλιο όπως πιο σωστά απέδωσε ο υπουργός Επικρατείας το “λιάζονται”, λίγη σημασία έχει. Αυτό που μένει είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας έχασε την ψυχραιμία του και αποχώρησε μετά από έναν καταιγισμό σκληρών ερωτήσεων του παρουσιαστή. Ο οποίος έκανε καλά την δουλειά του. Ίσως γιατί η Deutche Welle δεν είναι ΕΡΤ, ούτε ιδιωτικό κανάλι που εξαρτά την αδειοδότηση από την εύνοιά του.

Το ότι οι ερωτήσεις ήταν “προβοκατόρικες” μπορεί να το αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης, όχι όμως και το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εκπομπή.

Το ερώτημα είναι γιατί πήγε ο υπουργός σε αυτή την εκπομπή αν δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τις ερωτήσεις και την αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή; Δεν ήξερε δεν ρώταγε;

Πηγή: