Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

«Θωρακίζονται» και οι Ιεροί Ναοί

Οι Ιεροί Ναοί της πόλης αποτελούν μετά τους αθλητικούς χώρους και τα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών τον επόμενο στόχο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην πρωτοβουλία τοποθέτησης εξωτερικών απινιδωτών.
Χθες τοποθετήθηκε ένας ακόμη απινιδωτής – χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής – στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Πάργης, ενώ σειρά έχουν τα επόμενο διάστημα οι εκκλησίες του Αρχιμανδρειού και της Αγίας Μαρίνας.
Παράλληλα με το δίκτυο των απινιδωτών με σκοπό τη θωράκιση από την πρώτη αιτία θανάτου που είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, προχωράει και η εκπαίδευση πολιτών στον χειρισμό τους, με τον Αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση να αναφέρει πως ήδη έχουν εκπαιδευτεί 2.700 άτομα στον Νομό Ιωαννίνων.

Για εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ευλογημένη προσπάθεια έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ευχαρίστησε την Εθνική Ασφαλιστική που θα δωρίσει άλλους δύο απινιδωτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση που συντονίζει την προσπάθεια και τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ που εκπαιδεύουν τους πολίτες ώστε να οι απινιδωτές να καθίστανται χρήσιμοι. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν, λέγοντας ότι είναι θέμα ζωής.

«Ευελπιστούμε πολύ σύντομα όλο το ευρύ λεκανοπέδιο να έχει θωρακιστεί και στη συνέχεια να θωρακιστεί και όλος ο Νομός», τόνισε ο Οδυσσέας Πότσης, ενώ εκ μέρους της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Σπύρος Ντούγιας ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια.

Αξιέπαινη, τέλος, χαρακτήρισε την προσπάθεια ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης, ευχόμενος οι απινιδωτές να είναι αχρείαστοι.

Στην τελετή τοποθέτησης του απινιδωτή βρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, κληρικοί και μέλη της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου.
Αποστόλης Τζελέτας στο agon.gr