Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Διαμαρτυρίες για τους ψεκασμούς στους καλαμιώνες

barka psekasmoiΠολλές είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν οι ψεκασμοί που γίνονται στους καλαμιώνες, χωρίς καμία μέριμνα για τα είδη άγριας πανίδας που έχουν εκεί τις φωλιές τους.
Από το πρωί της Τετάρτης, οι ψεκασμοί γίνονται μέσα από βάρκα, στην παραλίμνια περιοχή Κατσικά – Ανατολής, παράλληλα με τον πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ψεκασμοί γίνονταν από πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα τα πουλιά να εγκαταλείπουν έντρομα τις φωλιές τους, αφήνοντας απροστάτευτους τους νεοσσούς ή τα αβγά.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν, ότι η συγκεκριμένη εποχή είναι εντελώς ακατάλληλη για ψεκασμούς εναντίον των κουνουπιών καθώς είναι περίοδος αναπαραγωγής αναπαραγωγής στους καλαμιώνες.

«Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, στην κυριολεξία» ανέφερε αναγνώστης του Epiruspost, ο οποίος είδε από κοντά τις σκηνές των ψεκασμών και τις κατέγραψε στον φωτογραφικό του φακό!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα ενώ διαμαρτυρίες καταγράφονται και από μελισσοκόμους της περιοχής.
EpirusPost.gr