Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η συμφωνία της 24ης Μαΐου...

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η συμφωνία της 24ης ΜαΐουΤον πήχη των προσδοκιών ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου επεχείρησε σήμερα να ρίξει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκφράζοντας τις αμφιβολίες του σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι η συμφωνία στις 24 Μαΐου «δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη».

Ως προς το ελληνικό χρέος, ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε ότι είναι μακροπρόθεσμο και με πολύ χαμηλά επιτόκια, υποδηλώνοντας ότι τα περιθώρια ελάφρυνσής του είναι οριακά.

Με τα σχόλιά του αυτά ο κ. Ντάισελμπλουμ απαντά επί της ουσίας στην πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, πρόταση που απορρίπτεται.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ΔΝΤ φαίνεται πως προτείνει το «πάγωμα» της καταβολής δόσεων ή κεφαλαίου έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%. Αναφέρει μάλιστα ότι ήδη η πρόταση του Ταμείου βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να έχει τονίσει ότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βασικά βήματα προόδου, κάνοντας ίσως αναφορά στο πολυνομοσχέδιο που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup...