Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

O «μνημονιακός» ΠΑΣ που πέτυχε και συνεχώς μεγαλώνει!

pas-adeiodotisi-xristobasilisΟι αμαρτίες.... του παρελθόντος σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν περάσει στην ιστορία....  
Η φετινή αδειοδότηση αναμένεται να δώσει φτερά στον ΠΑΣ, ο οποίος θα...
συνεχίζει να βρίσκεται σε «μνημονιακό» καθεστώς, αλλά θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει σελίδα και να ολοκληρώσει με επιτυχία την εξυγίανση που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2012. Ο Χρήστος Λεμονιάς κάνει μια αποτίμηση των φετινών πεπραγμένων της ομάδας των Ιωαννίνων…
Ποιος να το έλεγε και ποιος θα το πίστευε. Ότι στις αρχές της φετινής αγωνιστικής χρονιάς που διανύουμε και φτάνει στο τέλος της, αλλά και στην αρχή του 2016, όταν ο ΠΑΣ κατά τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη, έχανε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος θα διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο στην Ευρώπη. Προσέξτε στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί τον μεγάλο καημό για τους φίλους του ΠΑΣ, οι οποίοι το 2013 είδαν το όνειρο αυτό να στερείται από την δεύτερη… κρυάδα που ακολούθησε μετά από αυτή του 2012, με τη μη εξασφάλιση της αδειοδότησης.
Επειδή όμως η ζωή κάνει κύκλους, η στιγμή έφτασε. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης τοποθετώντας την ομάδα σε καθεστώς «μνημονιακό» και εφαρμόζοντας σφιχτή μεταγραφική πολιτική, κατάφερε να συμμαζέψει τον φακελό του, να κλείσει τρύπες κυρίως οικονομικές με αποτέλεσμα και η ομάδα να φύγει από την «μέγγενη» των προηγούμενων ετών και να περάσει με επιτυχία το κρας τεστ της φετινής αδειοδότησης. Οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν την δική τους «μάχη», ξενύχτησαν, «έτρεξαν» για να τακτοποιήσουν εκρεμμότητες και στο τέλος κατάφεραν και βγήκαν δικαιωμένοι από τον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης. Οι οικονομικές ισορροπίες ήταν διασφαλισμένες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι διοικούντες με ένα σωστό πλάνο, απέφυγαν τα μεγάλα ανοίγματα.
Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους. Σε όλο το διοικητικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και στους υπάλληλους των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που καθημερινά δούλευαν πυρετωδώς για να εμφανίσει ο ΠΑΣ έναν άκρως τακτοποιημένο φάκελο. Η «μάχη» έβγαλε νικητή τον ΠΑΣ. Τον «μνημονιακό» ΠΑΣ που μέσα από συμπληγάδες, γκρίνιες, αμφισβήτηση, βγήκε νικητής, πέτυχε τον στόχο και συνεχώς «μεγαλώνει». Ίσως, αυτό το καλοκαίρι, είναι η ευκαιρία για την ομάδα να αλλάξει σελίδα, να προχωρήσει το πλάνο εξυγίανσης με αργά και σταθερά βήματα, βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Στα αγωνιστικό κομμάτι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα αποτελέσματα, οι νίκες και οι επιτυχίες των τελευταίων ετών μιλάνε από μόνα τους. Ο Γιάννης Πετράκης κατάφερε να φτιάξει μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα που σε κάθε ματς «πολεμάει» για το καλύτερο δυνατό. Με αθόρυβα βήματα, ο ΠΑΣ αγγίζει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και εφόσον ο Πανιώνιος δεν αδειοδοτηθεί. Χρόνο με το χρόνο ο ποδοσφαιρικός ΠΑΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ έχει καταφέρει με την αγωνιστική του παρουσία τα τελευταία χρόνια  να κερδίσει τον σεβασμό από όλους. Και αυτό νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο παράσημο, τόσο για τον κόουτς Πετράκη, για τους συνεργάτες του, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.
Με αρκετά εμπόδια, λίγες μεταγραφές, ο Πετράκης έφτιαξε μια ομάδα «πολεμιστών». Μια ομάδα «καμικάζι» που όλοι οι παίκτες ανεξαρτήτως ποιος θα έπαιζε, θα έδινε το 100% των δυνάμεων του. Ακόμα και όταν η φετινή χρονιά έδειχνε να στράβωνει, τόσο με τα αρνητικά αποτελέσματα, όσο και με τις αποχωρήσεις των Βελλίδη, Τσάβες, ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα και να προχωρήσει. Με θεαματική βελτίωση τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο ΠΑΣ έκανε σημαντικές και ουσιαστικές νίκες, που του έδωσαν την δυνατότητα να τα φέρει τούμπα.
Μια χρονιά που έμοιαζε τον περασμένο Φεβρουάριο να περνάει απαρατήρητη, εξελίσσεται πλέον σε πετυχημένη. Ειδικά δε, αν ο ΠΑΣ περάσει από τη Ξάνθη, τότε η ομάδα θα βρίσκεται μια ανάσα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μια πρόκληση μεγάλη για όλους όσους απαρτίζουν αυτή την ομάδα. Από τον Γιώργο Χριστοβασίλη που πάλεψε με ότι είχε και δεν είχε, μέχρι τον τελευταίο μέσα στην ομάδα. Ο «μνημονιακός» ΠΑΣ θα συνεχίζει να είναι «μνημονιακός» και τα επόμενα χρόνια, μόνο που αυτή την φορά, η διοίκηση και το τεχνικό τιμ θα έχει τη δυνατότητα να «ψωνίσει» όσους παίκτες θέλει, οι οποίοι θα βρίσκονται σε καλή ηλικία και θα έχουν την φλόγα και τη δίψα για να εξελιχθούν. Με αυτό τον τρόπο θα πορευτεί ο ΠΑΣ, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τις μεταγραφές αεροδρομίου που τον «πλήγωσαν» και τον έστειλαν μια ανάσα… πριν από τον «θάνατο». Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του ΠΑΣ είναι συμβιβασμένη με την πραγματικότητα. Ο ΠΑΣ θα συνεχίζει να επενδύει στους Έλληνες παίκτες και θα προσπαθήσει τα επόμενα χρόνια να αναδείξει ακόμα περισσότερους από τις υποδομές του. Αυτό είναι το στοίχημα και γι αυτό θα δουλέψουν.
 joinsports.gr