Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

O “κλέφτης” και ο νοικοκύρης


Δημήτρης Δανίκας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Αν  το  2010 ο Γιωργάκης Παπανδρέου  είχε εφαρμόσει  σοκαριστικά μέτρα. Δηλαδή  κούρεμα καταθέσεων,  συμμάζεμα και νοικοκύρεμα  του Δημόσιου τομέα, θέσπιση ενός σύντομου  φορολογικού νόμου,
ευρωπαικών προδαγραφών και αναδιάρθωση του Ασφαλιστικού, ε τότε σήμερα η Ελλάδα θα είχε μετεξελιχθεί σε Ελβετία των  Βαλκανίων!

Δεν το έκανε. Επειδή είναι  βλαξ; Οχι! Επειδή  τα κανε πάνω του από  τον  φόβο της κοινωνίας και της εκλογικής πελατείας!

Ούτε ο Παπαδήμος  το έκανε. Αλλωστε ούτε την δύναμη, ούτε  την αντοχή είχε. Ούτε ο Σαμαράς το έκανε.  Και για να μην τον αδικώ κάπως  προσπάθησε και κάπως  το μισο-έκανε!

Οσο  για τον Αλέξη  αυτός είναι που  δεν το έκανε και που με τις καθυστερήσεις του καταχρέωσε ακόμα περισσότερο τον κορβανά!

Με απλά λόγια όλες οι κυβερνήσεις σε τραμπάλα. Το ένα πόδι μέσα το άλλο  έξω. Μέσα  παριστάνουν τους καμπόσους. Εξω με τα τέσσερα. Τόσο απλά!

Ετσι τα μέτρα  ψηφίζονται  αλλά δεν εφαρμόζονται.  Το πολύ πολύ να εφαρμόζονται “ψαλιδισμένα”.  Ετσι το  εκκρεμές  συνεχίζει να πηγαινοέρχεται πάνω από το σβέρκο  της  χώρας. Ετσι οι συνταγές νοθεύονται.  Ετσι  οι  κυβερνήσεις  γκρεμίζονται Ετσι πρωθυπουργοί  πηγαινοέρχονται. Κι έτσι η  χώρα διαρκώς σε φαύλο κύκλο!

Αν είμαστε με την  Ευρωπαική Ενωση. Αν προυπόθεση παραμονής είναι η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου. Αν  οι παθογένειες πρέπει να  καταστραφούν. Αν επιθυμούμε επενδύσεις και ανάπτυξη. Αν  τέλος πάντων  γουστάρουμε  euro ε τότε  τα όποια  σοκαριστικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν  εδώ και τώρα!

Οσο πιο  γρήγορα  τόσο καλύτερα. Οσο καθυστερούμε τόσο χειρότερα. Αφού οι  Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  είναι αμετακίνητοι. Αφού  έχουμε δανειστεί ένα σκασμό λεφτά.  Αφού  ζούμε με δανεικά. Αφού χωρίς αυτά τα δανεικά το  επίπεδο  διαβίωσης  θα πέσει πιο κάτω από το αντίστοιχο της Βουλγαρίας. Αφού συμβαίνουν όλα  αυτά. Αφού η Αγορά έχει στεγνώσει. Και αφού   αδιέξοδο μπροστά, ε τότε Αλέξη τι περιμένεις να υπογράψεις  τα ρημαδια  τα χαρτιά;

Εγώ   καταλαβαίνω τι  ακριβώς περιμένεις και που  σκοχεύεις.   Στο  σίκουελ  της περσινής «ταινίας»  με τίτλο «θα σκίσω τα μνημόνια.  Με τις αδιέξοδες και   αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις.  Απλώς όλα γίνονται  για το θέατρο και  τις εντυπώσεις. Να υποκριθείς τον ανένδοτο και  αδιαπραγμάτευτο πατριώτη. Να μας πείσεις ότι κάνεις ότι  καλύτερο περνάει από τα  χέρια σου. Να πουλήσειςμαγκιά προς τους  «ιθαγενείς¨. Να   ροκανίσεις  χρόνο ώστε στο τέλος να  σηκώσεις τα χέρια ψηλά!

Γνωστή  η συνταγή. Γνωστή η διαδικασία. Γνωστά τα αποτελέσματα. Γιατί κι αυτό είναι  γνωστό. Πως η  Ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά ως τραγωδία  την  δεύτερη ως  φάρσα! Οπως λέει και η λαική σοφία  «μια  του κλέφτη,  τρεις του νοικοκύρη»

ΑΠΟ