Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

DPA: H απειλή μιας νέας ελληνικής κρίσης... δεσπόζει στο Βερολίνο...

DPA: H απειλή μιας νέας ελληνικής κρίσης δεσπόζει στο Βερολίνο - MediaΜολονότι το ραντεβού είχε κλειστεί εδώ και καιρό, στην παρούσα φάση και στον απόηχο της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ αποκτά φυσικά ξεχωριστή σημασία.


Η συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του Ταμείου γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει η γερμανίδα καγκελάριος με τους επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων διεθνών οικονομικών οργανισμών, και συγκεκριμένα, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Η σημερινή συνάντηση με τους πέντε επικεφαλής θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ενώ η κοινή συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ.

Στο επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, «η απειλή μιας νέας ελληνικής κρίσης αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες της καγκελαρίου με τους επικεφαλής των πέντε οργανισμών».

Ψηλά στην ατζέντα, όπως εκτιμούν αναλυτές, θα βρεθεί το ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερα ο ρόλος του ΔΝΤ, το «κλείσιμο» της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους.

Την Κριστίν Λαγκάρντ συνοδεύει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν. Πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στη DW δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για ξεχωριστή συνάντηση του κ. Τόμσεν με τον Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «(…) συνομιλητής του Β. Σόιμπλε στο ΔΝΤ άλλωστε, δεν είναι ο κ. Τόμσεν, αλλά η ίδια Κριστίν Λαγάρντ».

Σε κάθε περίπτωση σήμερα το απόγευμα ο Β. Σόιμπλε δεν θα είναι παρών στις συναντήσεις της Αγκ. Μέρκελ με τους επικεφαλής των πέντε διεθνών οικονομικών οργανισμών στο Βερολίνο, αφού ο ίδιος θα βρίσκεται για μια ομιλία στη Βασιλεία.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι όσον αφορά την Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ενώ παρέπεμψε στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, όπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΠΟ