Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Οι «τζέδες» πέτυχαν και δικαιώθηκαν!

xristovasilis-paiktesΓράφει ο Χρήστος Λεμονιάς...
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το καθήκον του, υπέταξε την Ξάνθη με 0-1 και περιμένει πως και πως το...κόκκινο που θα ανάψει η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην αδειοδότηση του Πανιωνίου για να ετοιμάσει βαλίτσες για τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τα Γιάννινα από χθες ζουν το δικό τους όνειρο. Όπως και το 2013, έτσι και χθες εν έτει 2016, οι φίλοι του ΠΑΣ βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν με την ψυχή τους την διαφαινόμενη έξοδο στην Ευρώπη.
Ότι τους στέρησε η μοίρα πριν από τρία χρόνια, τους το δίνει απλόχερα φέτος, με τους ανθρώπους του συλλόγου να δικαιώνονται για την υπομονή και το πλάνο εξυγίανσης που έθεσαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτος από όλους ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ, αναμφίβολα άκουσε πολλά. Το «πούλα-φύγε» που ακούγονταν τα τελευταία χρόνια στα στέκια της πόλης, δεν τον επηρέασε, ο οποίος το πάλεψε και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της ομάδας.
Φέτος παρουσίασε έναν άκρως τακτοποιημένο και άρτιο φάκελο τον οποίο και η Επιτροπή Αδειοδότησης τον ενέκρινε. Φαίνεται πως η ιστορία κάτι χρωστάει στην ομάδα και ίσως ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσει. Ο ΠΑΣ περιμένει πως και πως το κόψιμο του εξαιρετικού αγωνιστικά Πανιωνίου, για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την έξοδο στην Ευρώπη. Όλα τα Γιάννινα χθες γιόρτασαν με την ψυχή τους την μεγάλη αυτή επιτυχία. Πρόεδρος, προπονητής, παίκτες, στελέχη, κόσμος έγιναν ένα στα αποδυτήρια για να πανηγυρίσουν μια επιτυχία που ίσως να αλλάξει ριζικά επίπεδο την ομάδα.
Το μυστικό της επιτυχίας; Δουλειά, υπομονή και δικαίωση. Δικαίωση τόσο για τον Χριστοβασίλη, όσο και για τον Γιάννη Πετράκη ο οποίος σε αυτά τα 2,5 χρόνια με δυσκολίες, με εμπόδια και περιορισμένο ρόστερ πέτυχε. Το πλάνο στο οποίο πορεύτηκε τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ, ακολουθήθηκε κατά γράμμα. Η υπομονή που έγινε όπως αποδείχθηκε άξιζε. Μια τετραετία, ο ΠΑΣ ήταν χωρίς άδεια και ως εκ τούτου με μεταγραφικούς περιορισμούς.
Κι όμως οι Ηπειρώτες, έδωσαν βάρος στους νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, στόχευσαν και πήραν καλούς παίκτες, πούλησαν κιόλας αρκετούς, βάζοντας «ζεστό» χρήμα στα ταμεία και στο τέλος απογειώθηκαν. Με σωστό πλάνο και οργάνωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Με ένα προπονητικό επιτελείο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ και τους ποδοσφαιριστές σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα έτοιμοι να δώσουν και την ψυχή τους.
Οι μέρες, οι ώρες μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του Πανιωνίου, που είναι την Τετάρτη, θα μοιάζουν με… αιώνες. Η αναμονή μεγάλη, αλλά στα Γιάννινα περιμένουν. Εδώ περίμεναν χρόνια και χρόνια, στις δύο ημέρες θα κολλήσουν. Τα πενήντα χρόνια ιστορίας της ομάδας θα γιορταστούν με τον καλύτερο τρόπο.
 joinsports.gr