Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Στον Κατσικά τα λεωφορεία ωσότου κατέβουν οι πρόσφυγες… Εντάσεις και διαμαρτυρίες

katsika le2Σε περιπέτεια εξελίσσεται και πάλι η προσπάθεια εγκατάστασης διακοσίων περίπου προσφύγων στον καταυλισμό του Κατσικά.

Οι πρόσφυγες που αναχώρησαν νωρίς το πρωί, από το Κλειστό Γυμναστήριο της... Ελευθερούπολης Καβάλας, παραμένουν μέσα στα λεωφορεία, αρνούμενοι να εγκατασταθούν στον καταυλισμό.
Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει μετακίνησή τους προς άλλη περιοχή. Έτσι, προς το παρόν, οι οδηγοί των λεωφορείων αναχώρησαν, αφήνοντας τα οχήματα υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. 
 
katsika le1

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που έχει δοθεί είναι ότι τα λεωφορεία δεν θα απομακρυνθούν ωσότου οι πρόσφυγες αποφασίσουν να κατέβουν και να φιλοξενηθούν στις σκηνές.
Τα λεωφορεία έφτασαν από την Καβάλα στις δύο το μεσημέρι περίπου. Στάθμευσαν σε απόσταση που δεν υπήρχε οπτική επαφή με τον καταυλισμό και ζητήθηκε η επιβίβαση.. Κάτι τέτοιο δεν έγινε κι έτσι κινήθηκαν μέχρι τα ΤΟΛ.
Αντιπροσωπεία κατέβηκε, επισκέφθηκε και επιστρέφοντας έκανε γνωστό ότι δεν θα κατέβει κανείς καθώς οι συνθήκες δεν εγγυώνται ανθρώπινη διαβίωση.
katsika le3

Ακολούθησαν τραγικές εικόνες.. Παιδιά που έκλαιγαν και μεγάλοι που δήλωναν ότι είναι προτιμότερο να επιστρέψουν στη Συρία και να πεθάνουν εκεί.
Ένα παιδάκι χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη, καθώς λιποθύμησε μέσα στο λεωφορείο. Διαπιστώθηκε ότι το μικρό είχε κάταγμα στο κεφάλι και του παρασχέθηκε η απαραίτητη βοήθεια..
Ακολούθησε ένταση, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τους οδηγούς των λεωφορείων, οι οποίοι προς στιγμήν, ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν και πάλι στην Καβάλα, μεταφέροντας εκεί τους πρόσφυγες.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έκλεισε το δρόμο, ώστε να μην φύγουν τα λεωφορεία..
katsika le4

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις τρεις, οπότε ξεκίνησε η αναμονή.
Αργά το απόγευμα οι οδηγοί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, αφήνοντας τα λεωφορεία έξω από τον καταυλισμό και τους πρόσφυγες να έχουν συγκεντρωθεί σε ομάδες, στα γειτονικά χωράφια!
katsika le6
Πηγή:EpirusPost.gr