Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Σχεδόν μηδενική η έκπτωση από τους Κορίνθιους

prosfyges eidomenhΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Μόλις δύο λεπτά ανά μερίδα, δηλαδή 0,003% ήταν η έκπτωση που προσέφερε η εταιρία από την Κόρινθο στο διαγωνισμό για τη σίτιση των προσφύγων σε Κατσικά και...
Δολιανά. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έδωσε καμία έκπτωση καθώς με βάση τα 5,87 ευρώ ανά μερίδα η δική της προσφορά ήταν 5,85.
Η... λεπτομέρεια αυτή έρχεται να δημιουργήσει κι άλλα ερωτηματικά αλλά και να ενισχύσει τις καχυποψίες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι γιαννιώτικες εταιρίες στις δικές τους προσφορές έδιναν εκπτώσεις της τάξης του 10 ή ακόμα και 20%.
Δυστυχώς όμως δεν έφτασαν ποτέ στο άνοιγμά τους καθότι «κόπηκαν» λόγω έλλειψης και των πέντε πιστοποιητικών που ζητούσε ο διαγωνισμός από τις συμμετέχουσες εταιρίες, τη στιγμή που όμως σε ένα άλλο διαγωνισμό, αυτόν για τους πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα τα πιστοποιητικά που ζητούνταν ήταν μόνο δύο.
Εκείνον τον διαγωνισμό μάλιστα κέρδισε μια γιαννιώτικη εταιρία η οποία και κατείχε τα κατάλληλα πιστοποιητικά και έδωσε και μια «κανονική» έκπτωση επί της αρχικής τιμής ανά μερίδα.
Στα Γιάννενα όμως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.
Η μόνη εταιρία που είχε και τα πέντε πιστοποιητικά έδωσε ουσιαστικά μια προσφορά χωρίς έκπτωση και κέρδισε το διαγωνιμό αφού έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

Φυσικά όλοι αναρωτιούνται γιατί για τους πρόσφυγες της Φιλιππιάδας οι εταιρίες έπρεπε να κατέχουν μόνο δύο πιστοποιητικά ποιότητας και στα Γιάννενα πέντε.

Είναι πιο εκλεκτικοί οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή των Δολιανών και του Κατσικά ή είχαν γνωστό στην κυβέρνηση και ζήτησαν να τους προσέξουν;
Φυσικά και δεν ισχύσει κάτι τέτοιο.
Και πως να συμβαίνει άλλωστε αφού το φαγητό που θα λαμβάνουν θα έρχεται κατεψυγμένο.
Αυτό που σίγουρα όμως χρίζει διερεύνησης είναι η πιθανότητα η μηδενική σχεδόν έκπτωση να προήλθε ως αποτέλεσμα της σιγουριάς της κορινθιακής εταιρίας για την έκβαση του διαγωνισμού καθότι ήξερε ότι οι υπόλοιπες εταιρίες δε διαθέτουν και τα πέντε πιστοποιητικά που απαιτούνταν.
Σε κάθε περίπτωση η απόφαση που πάρθηκε όχι μόνο δεν ευνοεί την τοπική επιχειρηματικότητα αλλά ούτε καν την ελληνική οικονομία καθώς το κράτος, δηλαδή εμείς, θα κληθεί να πληρώσει ακριβά μια εταιρία που ουσιαστικά δεν έδωσε καμία έκπτωση σε έναν εθνικό διαγωνισμό.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ 
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ