Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Ενημέρωση των προσφύγων στον Πειραιά... χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων...


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ενημέρωσης των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, από τρεις γενικούς γραμματείς υπουργείων, ενώ δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων. Επί τόπου βρίσκονται επίσης, ο αρχηγός του λιμενικού και ο δήμαρχος Πειραιά.
Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση.
Έτσι, προς το παρόν, είναι άγνωστο το περιεχόμενο της ενημέρωσης των κυβερνητικών στελεχών προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο χώρο της πύλης Ε3, ωστόσο εκτιμάται ότι σχετίζεται με την προσπάθεια εκκένωσης του λιμανιού εν όψει του Πάσχα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι εντός των επομένων ημερών, να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Ε3, προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος και να αποδοθεί στους επιβάτες.
Η απαγόρευση παρουσίας δημοσιογράφων έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της κυβέρνησης, και ομάδα προσφύγων φώναζε συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων. Ο Νίκος Μανιός, για την απαγόρευση παρουσίας δημοσιογράφων ανέφερε στην ΕΡΤ πως αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ηρεμία.