Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Οριστικά εκτός ο ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ 88Στον αέρα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης παραμένει ο ΕΔΟΕΑΠ, με ορατό τον κίνδυνο να βάλει σύντομα λουκέτο. Ο ασφαλιστικός οργανισμός των ...
δημοσιογράφων, ιδιοκτητών και υπαλλήλων ΜΜΕ δεν εντάσσεται στο ενιαίο ταμείο των επικουρικών, σύμφωνα με το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα, σε αυτό εντάσσονται όλα τα επικουρικά των άλλων Ταμείων ΜΜΕ, δηλαδή των τεχνικών, των εφημεριδοπωλών, των ιδιοκτητών Τύπου και των φωτορεπόρτερ, που σήμερα ανήκουν στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Ο ΕΔΟΕΑΠ μένει εκτός ενοποίησης, αλλά δεν θα έχει έσοδα, καθώς η τύχη του αγγελιοσήμου δεν έχει κριθεί ούτε υπάρχει διαδικασία στο κυβερνητικό σχέδιο που να εξασφαλίζει τα έσοδά του. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ελληνική Ραδιοφωνία, δήλωσε για τον ΕΔΟΕΑΠ ότι «δεν υφίσταται κεφαλαιακή βάση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του»! Είπε, βέβαια, πως «παραμένει ανοιχτό το θέμα της τακτοποίησης του Ταμείου», χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Στην ουσία, πρόκειται για την προφορική υπόσχεση των αρμόδιων υπουργών στις συνδικαλιστικές Ενώσεις πως όταν το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ενταχθεί στον ενιαίο ΕΦΚΑ, από τα αποθεματικά του, που φθάνουν τα 900 εκατ. ευρώ και θα τα πάρει το νέο Υπερταμείο, ένα ποσοστό θα δοθεί ως «κεφάλαιο» στον ΕΔΟΕΑΠ. Για την κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ και τη συνέχιση της λειτουργίας του είναι να μετατραπεί σε επαγγελματικό ταμείο ή να παραδοθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες.
 typologies.gr