Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΗΣ: «Η ανθρώπινη διαμονή των προσφύγων είναι πρώτα ευθύνη της Πολιτείας και ύστερα των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών…»

Στην πραγματική διάσταση της έλευσης των προσφύγων στην περιοχή μας αναφέρθηκε στην χθεσινή έκτακτη  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσόλης.
 «Την αλληλεγγύη μας ως  Γιαννιώτες-Ηπειρώτες την δείξαμε πριν από μερικά χρόνια όταν φιλοξενήσαμε χιλιάδες πρόσφυγες ή μετανάστες από την γειτονική Αλβανία…»  είπε και συνέχισε: «Άλλες οι συνθήκες όμως τότε άλλες τώρα. Τότε οι περισσότεροι που ήρθαν στην περιοχή μας βρήκαν και δουλειά. Τότε όμως υπήρχε και μια σχετική ευημερία στους συμπολίτες οπότε  η αλληλεγγύη ήταν και πιο εύκολη υπόθεση. Τώρα όμως , επεσήμανε ο Νίκος Τσόλης , άλλους λίγο άλλους πολύ μας μαστίζει η οικονομική κρίση, υπάρχουν δε χιλιάδες συμπολίτες που πόνεσαν και λύγισαν από αυτή την κρίση και μέσα σε λίγο  χρονικό διάστημα έγιναν νεόπτωχοι, νεοάστεγοι, ενώ είναι πάρα πολύ εκείνοι που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους και η σωστή διατροφή έγινε πλέον γι΄ αυτούς είδος προς εξαφάνιση…». «Να φιλοξενήσουμε , είπε ο Νίκος Τσόλης , αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι μόνο πίκρα νιώθει η ευαισθητοποιημένη κοινωνία βλέποντας μικρά παιδιά σ΄ αυτό το χάλι!..»  και συνέχισε: «Εκπλήσσομαι όταν ακούω ότι πρέπει να γιγαντωθεί η Ηπειρώτική Φιλοξενία και ότι η συμπολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Εμείς δηλαδή που είμαστε πρώτοι στην ανεργία από τις τελευταίες Περιφέρειες της Ευρώπης και ένα σωρό ακόμα από αρνητικά που έχουν «τσιτωμένο» το νευρικό σύστημα, θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας?..» Και ο Νίκος Τσόλης συνέχισε: «Διανύουμε μια εποχή που δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στην ευαισθησία και στο πνεύμα  αλληλεγγύης των συμπολιτών, αλλά αν θέλουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά αυτούς τους ταλαιπωρημένους  ανθρώπους , που οσονούπω έρχονται και στην περιοχή μας , πρέπει ως Δήμος να ήμαστε πιεστικοί προς την Κεντρική Εξουσία για να εξασφαλίσουμε όσo τον δυνατόν περισσότερα πράγματα που θα αφορούν την αξιοπρεπή διανομή τους…» Καταλήγοντας ο Νίκος Τσόλης είπε: «προτείνω διαπαραταξιακή συμπόρευση και επιλογή  αυτών που θα το λέει όμως η «περδικούλα» τους γιατί είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση πεινασμένων και πονεμένων ανθρώπων. Επιπλέον να αποτρέψουμε πάση θυσία την «στέγαση» των προσφύγων  σε μη στεγασμένους χώρους και να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους με  απόλυτη αξιοπρέπεια !..»