Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Θεοδωράκης: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές


Θεοδωράκης: «Όχι» στις πρόωρες εκλογέςΚριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας πως δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της ...
Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει το «χόμπι» παρεμβάσεων στο έργο δικαστών και εισαγγελέων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε «βουτιά στην επετηρίδα» και επέλεξε τους πιο «βολικούς» στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου.
Κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους δικαστές αξιοκρατικά, αλλά ως φίλους ή εχθρούς της κυβέρνησης. Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν έχει πρόθεση να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει το Ποτάμι να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να «τα αλλάξουμε όλα».
Τόνισε πως το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη, ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αν «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, τότε είναι «χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».
 Απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες «κάθε έξι μήνες», ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.  «Είμαστε ακόμα με το ένα πόδι στο γκρεμό» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει την τετραετία και σημείωσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση».
Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις άδειες τη στιγμή που λειτουργούν οκτώ σταθμοί «αυξάνει τη διαπλοκή» και δίνει μεγάλες εξουσίες στον υπουργό σε βάρος των ανεξάρτητων Αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ