Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Καλημερα φιλευσπλαχνοι υποκριτές

Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο Κινέζος φιλόσοφος Λαο Τσε, έλεγε ότι «τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία, και τα ωραία λόγια δεν είναι ειλικρινή»! Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες έτσι γιατί η αλήθεια κι αυτή κάπου χάθηκε μέσα στη κρίση, στην απάτη και στο δήθεν που βλέπουμε να περνά κάθε μέρα από τα μάτια μας! Ερωτώ λοιπόν το τηλεοπτικό κοινό της χώρας που έγινε ξαφνικά φιλάνθρωπο μόλις οι κάμερες μαζί με τους κυβερνητικούς σκηνοθέτες είδαν πολύ φιλεύσπλαχνα την εισβολή των λαθρομεταναστών, και ο λόγος είναι, γιατί δεν μπορούν αυτοί της κυβέρνησης να κλείσουν την τρύπα που άνοιξαν στο Αιγαίο από τη μαλακία τους! 
 Ξέρετε πόσοι καταυλισμοί τσιγγάνων και γύφτων υπάρχουν στη χώρα μας; Όχι πολύ μακριά, διπλά στην πόλη σας θα υπάρχει σίγουρα ένας! Έχετε πάει ποτέ να δείτε σε τι κατάσταση ζουν τα παιδάκια ξυπόλητα και σε κακή κατάσταση υγείας; Ρωτήστε και κανένα γιατρό νοσοκομείου να σας πει πόσες βαριές ασθένειες περνάνε λόγο της κακής διαβίωσης τους! 
Αλλά τι λέω ; Δεν είναι In οι γύφτοι !! Οι λαθρομετανάστες είναι ! Δεν δείχνει το BBC και το CNN γύφτικους καταυλισμούς αλλά μόνο τη Μυτιλήνη και τη Σάμο! Αν πήγαιναν λαθρομετανάστες στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, θα άδειαζαν τα κλαμπ από τις ξέκωλες και γέμιζαν με μαντίλες! Δεν είδατε που φωτογραφίζονται κάτι τηλεοπτικοί σταρ σαν μετανάστες με σωσίβια ;; 
Πολύ ωραία φιλοξένησες τους Πακιστανούς στο σπίτι σου , τους έκανες και στο τραπέζι και μια μέρα γύρισες σπίτι κι αυτοί θέλουν να σου κάνουν το τραπέζι με έναν αδέσποτο σκύλο που άρπαξαν απο τη γειτονιά! Τι λες θα φας λιγάκι Φλοξ για να μην τους προσλάβεις; Κάθεσαι ωραία στον καναπέ σου και βλέπεις τσαμπιονς λιγκ ,και χτυπά το τηλέφωνο σου! 
Είναι η κόρη σου που έρχεται από το εξωτερικό μαζί με τον υποψήφιο σύζυγο της τον Αμπντουλ απο το Σουδάν! Εσύ τι κάνεις; Ανοίγεις σαμπάνια που θα έρθει και όλο το σόι για το γάμο μαζί με τον μάγο της φυλής η ψάχνεις για κανένα υπογλώσσιο μπας και γλυτώσεις το εγκεφαλικό ;;; 
Γιατί είμαστε υποκριτές και δεν λέμε την αλήθεια ότι και στα έθιμα μας είμαστε προσκολλημένοι και στη θρησκεία μας αρκετά, και στην κουλτούρα μας ! Αλλιώς δεν θα ονομάζαμε έτσι δικτατορικά όλους τους Αλβανούς Γιάννηδες και Χρηστηδες ενώ η ταυτότητα τους γραφεί Χασαν και Μιρ! Εγώ μόνο ένα φίλο μου τον Αλέκο ξέρω που έχει βαφτίσει αρκετά τσιγγανακια και τους πάει και τα δώρα τους και τις λαμπάδες τους τακτικά! Όλοι οι άλλοι είμαστε υποκριτές και αρκετά ρατσιστές, και να σας το πω και διαφορετικά! 
 Γιατί αν δεν ήμασταν ρατσιστές θα μεγαλώναμε ένα ορφανό παιδάκι απο το Ζαΐρ και όχι ένα λυκόσκυλο και τρεις γάτες ! Άντε γιατί η πρόσφορα στον πλησίον σου δεν είναι φιγούρα δήθεν και κουτσομπολιό στο κομμωτήριο και το φεισμπουκι! Κάνε το καλό και ρίξτε στο γιαλό λέει η παράδοση μας ! Όχι κάνε το καλό και δείξτε το στο.. γυαλί !!!!

Θόδωρος Γαλανόπουλος

kapistri