Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Γερμανία: Στοπ στα Χοιρινά Λουκάνικα λόγω Μεταναστών

Γερμανία: Στοπ στα Χοιρινά Λουκάνικα λόγω ΜεταναστώνΠοιος έχει δίκιο και ποιος δεν έχει στην περίπτωση των λουκάνικων είναι μια μεγάλη ιστορία. Βέβαια πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκευτικές και πολιτισμικές πεποιθήσεις των άλλων, ...

αλλά να φτάσουμε στο σημείο να υπερπροσταεύουμε τους μετανάστες, στερώντας από την πλειοψηφία μέρος των μέχρι τώρα σηνηθειών του... είναι αρκετά μεγάλη απόσταση.  Αυτη η συζήτηση που ξέσπασε τελευταία στη Γερμανία είναι σημείο τριβής μεαξύ των πολιτών της, άσχετα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω.  Αυτό που θέλει να περάσει η Γερμανία στις γερμανικές σηνήθειες μοιάζει περισσότερο με υποχώρηση μπροστά στις απαιτήσεις του Ισλάμ, παρά με δίκαιαη μεταχείρηση.Καντίνες, παιδικοί σταθμοί και σχολεία σταματούν να προσφέρουν χοιρινά λουκάνικα και μπέικον προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των...νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων. Μπορεί η Γερμανία να φημίζεται για τα λουκάνικα της, ωστόσο, όσο παράξενο κι αν φαντάζει, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα καταστήματα αποφασίζουν να τα βγάλουν από τα μενού τους και ο λόγος είναι οι μετανάστες.
Κι όμως, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, όλο και περισσότερες καντίνες, παιδικοί σταθμοί και σχολεία σταματούν να προσφέρουν χοιρινά λουκάνικα και μπέικον προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων στην χώρα.
Το θέμα έχει προκαλέσει ένταση στη Γερμανία με τα μέλη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ να προσπαθούν τώρα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν στα μενού το χοιρινό, επιμένοντας ότι αποτελεί κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας.
Ο εκπρόσωπος του CDU, Ντάνιελ Γκιντχέρ, ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα από χοιρινό έχουν εξαφανιστεί από τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και από καντίνες σε όλη την χώρα.
«Η προστασία των μειονοτήτων, ακόμη και για θρησκευτικούς λόγους, δεν πρέπει να σημαίνει ότι η πλειοψηφία περιορίζεται στο να παίρνει ελεύθερα τις αποφασίσεις της», είπε, σημειώνοντας πως «ανοχή σημαίνει επίσης την εκτίμηση άλλων πολιτισμών των τροφίμων και του τρόπου ζωής τους». 
Είπαμε σεβασμός στη μειοψηφία, αλλά όχι και στέρηση κεκτημένων της πλειοψηφίας! 
Πηγή: