Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Απλήρωτες εδώ και 8 μήνες οι καθαρίστριες του υπουργείου Εργασίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  
Απλήρωτες εδώ και 8 μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες που αποτέλεσαν προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ το σύμβολο της δικαιοσύνης και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.


Οι καθαρίστριες είχαν προσληφθεί από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο τον Σεπτέμβριο του 2015, και όπως καταγγέλλουν μέχρι σήμερα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό.
Όπως εξηγούν «Τα Νέα» αυτό συμβαίνει καθώς η πρόσληψή τους έγινε απευθείας από το υπουργείο με σύμβαση έργου και χωρίς να υπάρξει διαγωνισμός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει εγκριθεί η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα διοικητικής φύσης, το οποί ο εκτιμάται ότι δεν είναι εύκολο να λυθεί, καθώς για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, που υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες πρόσληψης δεν είναι σύννομες.
Αυτό σημαίνει ότι για να βγει με κάποιο τρόπο θετική γνωμοδότηση θα πρέπει είτε να παραβιαστούν οι κανόνες της νομολογίας που διέπουν τους όρους αμοιβής για όσους απασχολεί το Δημόσιο χωρίς προκήρυξη είτε να τις απολύσουν και να τις επαναπροσλάβουν με άλλη σύμβαση και με άλλες διαδικασίες, που θα είναι σύννομες για το Ελεγκτικό Συνέδριο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Πηγή:.iefimerida.gr