Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Βόμβα από την Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μόνο 25.000 πρόσφυγες

Βόμβα από την Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μόνο 25.000 πρόσφυγεςΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
 «Βόμβα» από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ,  ο οποίος υποστήριξε ότι αν λάβει κανείς υπόψη τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα άλλα κράτη, τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «αθέμιτη επιβάρυνση».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, αν και η Ελλάδα «βρίσκεται σε μια δύσκολή κατάσταση» εντούτοις η κατάσταση είναι «διαχειρίσιμη» δεδομένου, όπως λέει, ότι η χώρα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και «έχουν έρθει τώρα περίπου 25.000 πρόσφυγες». Το νούμερο αυτό είναι εντελώς αυθαίρετο κι εξυπηρετεί τον ίδιον και το κόμμα του εν όψει των εκλογών.  Χρησιμοποίησε δε την ελεύθερη έκφραση ότι ‘ο χορτασμένος τον νηστικό δεν τον πιστεύει‘, αφού βρήκε την κατάσταση στην Ελλάδα .... σχεδόν φυσιολογική. Έφτασε στο σημείο να δει τα πράγματα με ‘‘γυαλιά‘‘ Τουρκίας.
Ο ντε Μεζιέρ, τάχθηκε υπέρ της άμεσης παραλαβής προσφύγων από την Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για «αξιοπρόσεκτη» ανθρωπιστική προσφορά της γείτονα χώρας.
Ταυτόχρονα ο Γερμανός υπουργός δήλωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο η χώρα του να παραλαμβάνει πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών γίνονται μια ημέρα μετά τη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ στο Παρίσι όπου οι δύο ηγέτες έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και όχι η μετεγκατάσταση προσφύγων.
Όταν έχουμε τέτοιυς φίλους και συμμάχους... τι τους θέλουμε τους εχθρούς;;;; Στα τσακίδια