Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Οριστικοποιήθηκαν τα κέντρα φύλαξης προσφύγων.. Μέχρι τις 12 Μαρτίου στην Ήπειρο

aaskinesΣε πέντε τελικά χώρους, που έχουν επιλεγεί στην Ήπειρο, θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Η επιλογή έγινε από το Συντονιστικό Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μετακίνηση των δύο χιλιάδων προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση στην περιοχή, θα γίνει μέχρι τις 12 Μαρτίου.
Οι χώροι που προτείνονται από το Συντονιστικό, στο οποίο προεδρεύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, είναι τόσο κλειστοί, έτοιμες δηλαδή εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, όσο και ανοιχτοί που θα πρέπει να διαμορφωθούν ταχύτατα.
Στους κλειστούς περιλαμβάνονται, οι εγκαταστάσεις του παλιού μουσικού γυμνασίου και της εστίας στα Δολιανά και η μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο, όπου θα φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο γυναίκες και παιδιά.
Στους ανοιχτούς χώρους, που θα φιλοξενηθούν κέντρα φιλοξενίας, περιλαμβάνεται το παλιό στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, ένας χώρος κοντά στα ΤΟΛ της Κατσικάς και ένας ανοιχτός χώρος πέριξ της Πρέβεζας.
Ο Βαλκανικός διάδρομος για την μετακίνηση των προσφύγων προς την Ευρώπη, ουσιαστικά έχει κλείσει.
Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία φαίνεται ότι στο παρασκήνιο, κάνει το δικό της παζάρι για το άνοιγμα των συνόρων.
Πηγή: EpirusPost.gr