Σελίδες


Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina74@gmail.com

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Η «Όαση» βρήκε επιχειρηματία

Όπως αναμενόταν από την πρώτη κιόλας διαδικασία (άλλο εάν για λόγους τακτικής κυρίως δεν κατατέθηκαν προσφορές), χτες η Όαση απέκτησε υποψήφιο διαχειριστή. Είναι η επιχείρηση «Motley» του Σπύρου Δούβαλη,...
η οποία κατέθεσε τελικά τη μοναδική πρόταση που τέθηκε υπόψη της επιτροπής διαγωνισμού. 
Η εταιρία κάλυψε όλα τα προβλεπόμενα, τόσο την εγγυητική επιστολή ύψους 8.400 ευρώ που απαιτούσε η προκήρυξη, όσο και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις. Η κατάθεση της πρότασης σημαίνει ότι η εταιρία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη του κόστους 7.000 ευρώ μηνιαίου ενοικίου, αλλά και να ικανοποιήσει τους υπόλοιπους όρους. Ένας από αυτούς είναι και ο έλεγχος του τιμολογίου που θα τηρήσει, καθώς η δημοτική αρχή επιδιώκει να κρατήσει χαμηλές τιμές στο πνεύμα του «λαϊκού καφενείου και εστιατορίου», για το οποίο άλλωστε προορίζεται το ιστορικό κτίριο του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. 
  ΕΞΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΕΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ
Για το κτίριο ενδιαφέρθηκαν έξι συνολικά εταιρίες, οι οποίες πήραν τεύχη του διαγωνισμού, τελικά όμως μόνο η μια κατέθεσε πρόταση. Το ενοίκιο, 7.000 ευρώ θεωρήθηκε αποτρεπτικό για τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο παραμένει μικρότερο από άλλα αντίστοιχα καταστήματα του δρόμου. Εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και τελικά η Όαση λειτουργήσει, αναμένεται να αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα για τα καταστήματα του κεντρικότερου δρόμου της πόλης, σε ό,τι αφορά ενοίκια και τιμές προϊόντων.
Στο ΚΕΚΩΠ όπου έγινε ο διαγωνισμός βρέθηκαν και πάλι μέλη της επιτροπής πολιτών που διαφωνεί με την παραχώρηση της Όασης σε ιδιώτη, με τα επιχειρήματά τους να έχουν βάση καθώς παραπέμπουν στις προηγούμενες χρήσεις της από επιχειρηματίες, οι οποίες άφησαν το κτίριο στην κατάσταση που απαίτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αποκατάστασή της, κοντά στα 2 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν από το ΕΣΠΑ, αλλά και ένα σημαντικό χρέος από ενοίκια προς το δήμο.
ΤΕΛΙΚΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η επιτροπή διαγωνισμού έκανε δεκτή την πρόταση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας και τώρα, ο φάκελος θα συζητηθεί στη διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, όπου και θα αποφασιστεί εάν τελικά θα δοθεί το οριστικό «πράσινο φως». Εάν ο επιχειρηματίας αναλάβει τη λειτουργία, θα «συνυπάρξει» για δύο περίπου μήνες με τον κατασκευαστή, ώστε να διαμορφωθούν εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, πάντα στο περιθώριο που αφήνουν οι εγκρίσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το κτίριο.